graphicanews

Ειδήσεις

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Γραφικών Τεχνών από τον πόλεμο στη Γάζα.

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Γραφικών Τεχνών από τον πόλεμο στη Γάζα.

την 12 Φεβρουαρίου, 2024

Σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Flint -ο οποίος προμηθεύει την αγορά των Γραφικών Τεχνών με μελάνια και άλλα αναλώσιμα εκτύπωσης- προειδοποιεί τη βιομηχανία των Γραφικών Τεχνών ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην ερυθρά θάλασσα, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό της Ευρώπης με αναλώσιμα εκτύπωσης.

Ο Doug Aldred, CCO του ομίλου αναφέρει πως: «Σύμφωνα με πολλές επιχειρήσεις, η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού μας, οι χρόνοι διέλευσης και το κόστος, έχουν επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η ανακατεύθυνση των θαλάσσιων μεταφορών μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, παρακάμπτοντας τη διαδρομή Ερυθρά Θάλασσα-Διώρυγα του Σουέζ, αναμένεται να οδηγήσει σε παρατεταμένους χρόνους μεταφοράς, που κυμαίνονται από δύο έως έξι εβδομάδες.
Οι αλλαγή αυτή επηρεάζει επίσης και τις άλλες θαλάσσιες διαδρομές εμπορευματικών μεταφορών, ιδίως τις υπερατλαντικές διελεύσεις, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας σε containers και πλοίων».

Επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Γραφικών Τεχνών από τον πόλεμο στη Γάζα.
Πηγή εικόνας: TWI

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι εξελίξεις αυτές εγείρουν ανησυχία για σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των μεταφορών.
Ήδη, πολλοί θαλάσσιοι μεταφορείς εμπορευμάτων έχουν εισαγάγει πρόσθετες χρεώσεις εξαιτίας του νέου, σημαντικά μεγαλύτερου δρομολόγιου.

Στο ίδιο πνεύμα, για το θέμα μίλησε και ο Arno de Groot, Αντιπρόεδρος Προμηθειών στον Όμιλο Flint: «Ως συνέπεια της μείωσης του αριθμού των πλοίων που ελλιμενίζονται σε λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας και της Μεσογείου, χρειάστηκε πρόσθετος χειρισμός εμπορευμάτων μέσω “μεταφορτώσεων”. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη συλλογή των containers από μικρότερα λιμάνια και τη μεταφορά τους σε κόμβους για τη φόρτωσή τους σε μεγαλύτερα πλοία, με αποτέλεσμα να παραταθούν οι χρόνοι μεταφοράς έως και 28 ημέρες!
Τέλος, εξαιτίας των αβέβαιων δρομολογίων των πλοίων, τα λιμάνια σε άλλα μέρη του πλανήτη ενδέχεται να αντιμετωπίσουν συμφόρηση
».

GRAPHICA NEWS SURVEY 2024